main logo
406

Popescu: Guvernul nu intenționează să ia măsuri pentru integrarea în UEEA

Guvernul Republicii Moldova nu intenţionează să întreprindă nicio măsură în ceea ce priveşte integrarea în Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA), susţine ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu.

Popescu: Guvernul nu vrea să ia măsuri pentru integrarea în UEEAFoto: Știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, joi, în cadrul unei conferinţe de presă dedicate vizitelor recente în Rusia şi Ucraina, el a menţionat că la întrevederile de la Moscova "a subliniat că Guvernul nu intenţionează să aprobe nicio nouă iniţiativă în relaţiile cu UEEA", transmite Știri.md

"Acest lucru nu este prevăzut în înţelegerile referitoare la politica externă, stabilite în acordul privind majoritatea parlamentară (formată din Partidul Socialiştilor şi blocul ACUM - "I."). Şi Guvernul nu va schimba abordările în relaţiile Republicii Moldova cu UEEA", a spus ministrul.

Referindu-se la posibila anulare a aşa-numitei legii "privind combaterea propagandei ruseşti", Popescu a spus că, "chiar şi teoretic, nu vede în Parlament o majoritate care să voteze pentru aceasta" şi atâta timp cât "legea rămâne în vigoare, Guvernul se va ghida de aceasta în acţiunile sale".

Întrebat dacă vizita sa la Moscova a fost una pregătitoare pentru vizita premierului Maia Sandu, Popescu a menţionat că, fiind în Rusia, "a făcut un schimb de opinii (cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov - "I.") referitoare la priorităţile Moldovei şi Rusiei în relaţiile bilaterale".

"Acum, deja la nivelul Guvernului RM, trebuie să identificăm paşii viitori în această direcţie, pentru ca Maia Sandu să se poată baza pe aceştia în cadrul dialogului la Moscova. Poziţia noastră este că nu are sens să facem vizite de dragul vizitelor. Vizitarea altor ţări trebuie să contribuie la rezolvarea problemelor cetăţenilor Moldovei", a spus el.

Potrivit lui, în relaţiile cu Rusia, pentru Moldova, cel mai important punct de pe ordinea de zi este "revenirea cooperării comercial-economice între ţări la normele stipulate în acordul de liber schimb al CSI, iar acest lucru se referă în primul rând la deschiderea accesului exporturilor moldoveneşti pe piaţa rusă".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării