main logo
1596

Popescu, după declarațiile lui Vasnețov: Războiul creează probleme

Nicu Popescu a comentat declarațiile ambasadorului rus Oleg Vasnețov după convocarea la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Șeful diplomației de la Chișinău susține că invazia Rusiei în Ucraina afectează fiecare locuitor al Republicii Moldova.

Popescu, după declarațiile lui Vasnețov: Războiul creează problemeColaj: știri.md

Ministrul de Externe a făcut referire la criza energetică, la creșterea prețurilor, dar și la deconectările de lumină care se produc în timp ce Ucraina este bombardată. El a reiterat apelul către Moscova de a înceta războiul, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Am condamnat ferm aceste atacuri. Evident, Federația Rusă are alte poziție. Din perspectivele Republicii Moldova, vreau să reiterez ce am spus. Atacul brutal al Federației Ruse contra Ucrainei creează impact pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova.

Acest război are impact negativ al relațiilor noastre cu Federația Rusă. Are impact negativ asupra fiecărui cetățean. Deseori, cetățenii noștri au diferite opinii politice diferite, au votat pentru partide diferite, își doresc diferite priorități în politica externă.

Dar fiecare cetățean este afectat de lipsa de lumină, de valul de refugiați, de criza economică provocată de Federația Rusă și acest război, de prețurile crescânde la energie și că Federația Rusă, prin acțiunile sale din Ucraina, înrăutățește situația fiecărui cetățean al Republicii Moldova.

Și absolut fiecare cetățean al Republicii Moldova, dar și persoanele cu alte cetățenii care se află pe teritoriul nostru sunt afectate negativ de acest lucru.

Ca țară, ca societate, suntem uniți în dorința noastră de a avea pace, lumină, căldură și libertate pe teritoriul nostru și reapelăm în fața Federației Ruse că acest război trebuie să înceteze și că Federația nu trebuie să creeze probleme țării noastre”, a punctat Popescu.

Oleg Vasnețov a fost convocat la MAEIE după ce Moldova a rămas fără lumină din cauza bombardamentelor masive care au avut loc miercuri în Ucraina.

Ambasadorul declara ulterior presei că acțiunile militare din țara vecină își au originea încă de acum opt ani și că, de fapt, acolo există naționalism, repetând astfel justificările pe care le-a invocat de mai multe și ori Kremlinul.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării