main logo
385

Popescu, despre rezultatele vizitelor de lucru în Ucraina și Rusia

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a vorbit despre rezultatele vizitelor de lucru recente în Ucraina și Federația Rusă.

Popescu, despre rezultatele vizitelor de lucru în Ucraina și RusiaFoto: Știri.md

„Am discutat facilitarea procedurilor de control la frontiera moldo-ucraineană, securizarea acestei frontiere pe segmentul transnistrean. Am discutat și despre niște acorduri anterioare referitoare la liberalizarea transportului auto și aerian dintre Moldova și Ucraina, care urmează a fi ratificate de autoritățile ucrainene”, a declarat Nicu Popescu, transmite Știri.md cu referire la Unimedia. 

Popescu a spus că s-a discutat și despre perspectiva ca cetățenii Ucrainei și Republicii Moldova să poată călători în aceste două țări în baza buletinelor de identitate.

Ministrul a mai adăugat că s-a convenit „să progresăm în relațiile noastre cu Ucraina privind eliminarea prețurilor la roaming”.

„Anul trecut doar 8% din exporturile noastre s-au îndreptat spre Federația Rusă. Ne dorim revenirea la un regim comercial cu Federația Rusă în baza acordului de liber schimb semnat în cadrul CSI în 2012”, a spus Popescu despre vizita în Federația Rusă.

„Am discutat reactivizarea eforturilor, deocamdată diplomatice, privind casarea munițiilor din satul Cobasna”, a adăugat ministrul. „Am reiterat că Republica Moldova categoric nu își dorește și nu poate reveni la discuțiile privind federalizarea sau principiile de reglementare transnistreană, discutate acum 15 ani, inclusiv în perioada diplomație domnului Kozak”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării