main logo
635

Popescu: Decizia PE este un semnal clar cu privire la calea europeană

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, spune că Rezoluția adoptată de Parlamentul European (PE) este un semnal clar privind calea europeană aleasă de Republica Moldova.

Popescu: Decizia PE este un semnal clar cu privire la calea europeanăFoto: mfa.gov.md

Despre asta vicepremierul a scris pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.

"Rezoluția din cadrul Parlamentului European este încă un pas convingător de susținere politică din partea prietenilor noștri europeni.

Demonstrăm prin fapte că suntem o guvernare care adoptă reforme orientate spre europenizarea țării, îmbunătățirea vieții cetățenilor și aducerea Republicii Moldova mai aproape de standardele europene. Proiectul european înseamnă pentru noi și transformarea instituțiilor și consolidarea democrației, a statului de drept și a drepturilor omului.

Muncim cu seriozitate la completarea celei de-a doua părți a chestionarului și le vom demonstra partenerilor europeni că țara noastră respectă criteriile de la Copenhaga, o cerință obligatorie în procesul de aderare, inclusiv prin realizarea deplină a prevederilor Acordului de Asociere.

Decizia de astăzi (n.r. - 5 mai) a Parlamentului European este un semnal politic clar și ferm cu privire la calea europeană ireversibilă aleasă de Republica Moldova", a scris Nicu Popescu.

Știri.md reamintește că ieri, 5 mai, Parlamentul European a votat Rezoluția prin care se cere acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Rezoluția a fost votată cu larga majoritate a plenului.

Republica Moldova a depus în data de 3 martie 2022 cererea de aderare la Uniunea Europeană, iar președinta Maia Sandu a semnat documentul.

Ulterior, luni, 11 aprilie 2022, la Luxemburg, Republica Moldova a primit chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova.

În data de 21 aprilie a fost cunoscut faptul că, Comisia pentru integrare europeană va fi condusă de către președintele R. Moldova, Maia Sandu, și nu de către prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Maia Sandu a transmis în data de 22 aprilie chestionarul de aderare la Uniunea Europeană.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării