main logo
283

Popescu: Cea mai istorică realizare e obținerea statutului de candidat

Obținerea statutului de țară candidată la Uniunea Europeană este cea mai mare realizare a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. O spune ministrul Nicu Popescu, care a enumerat principalele realizări în domeniul politicii externe, după un an de mandat.

Popescu: Cea mai istorică realizare e obținerea statutului de candidatFoto: tv8.md

„A fost un an plin de evenimente în domeniul politicii externe și cred că cea mai importantă și istorică realizare din ultimul an a fost obținerea statutului de candidat la aderare la UE. Nu a fost un lucru simplu, nu a fost un lucru garantat pentru țara noastră. S-a muncit enorm pentru a plasa Republica Moldova pe acest făgaș ferm de aderare la UE. Știm cu toții că de peste două decenii, Republica Moldova a avut aspirații europene, iar în ultimele săptămâni, aceste aspirații au fost recunoscute de UE și am fost invitați să devenim țară candidată care va adera la UE”, a declarat Popescu, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Am lucrat în mai multe domenii pentru a deschide mai multe uși”

„Am mai lucrat pe dosare foarte concrete care ar urma și deja aduc beneficii concrete pentru cetățeni. Am lucrat pentru a oferi Republicii Moldova și cetățenilor noștri mai multe priorități și în domeniul liberalizării transporturilor, exporturilor. Am lucrat și cu Ministerul Apărării și al Finanțelor pentru deblocarea asistenței externe și pentru a fortifica capacitățile statului nostru de a avansa și a europeniza țara noastră.

Un alt obiectiv cheie pentru politica noastră externă ține de interacțiunea cu cetățenii noștri de peste hotare și facem acest lucru prin mai multe direcții de acțiune. Continuăm să fortificăm baza legală care facilitează viața cetățenilor noștri prin semnarea mai multor tipuri de acorduri: de protecție socială, de recunoașterea a permiselor de conducere sau de simplificare procedurilor de preschimbare a acestor permise, sau prin acorduri de recunoaștere a actelor de studii.

A treia direcție cheie de acțiune ține de diplomația economică. Suntem toți angajați în promovarea exporturilor, atragerea investițiilor”, a subliniat ministrul.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării