main logo
806

Popescu: Am încheiat cel de-al treilea pas din lista de 10 pași până la aderare

Prin transmiterea celei de-a doua părți a chestionarului Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidată pentru aderare la UE, Republica Moldova a încheiat cel de-al treilea pas din lista de 10 pași până la aderare.

Popescu: Am încheiat cel de-al treilea pas din cei 10 până la aderareFoto: știri.md

O spune ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, transmite Știri.md.

"Împreună, prin dedicație, responsabilitate, efort conjugat și agenda ambițioasă de reforme, vom aduce țara noastră mai aproape de UE.

Răspunsurile la cele 1.822 de întrebări din partea a doua a chestionarului, structurate în 33 de capitole pe 2.800 de pagini de răspunsuri care se referă la aquis-ul comunitar, au fost scrise de o echipă dedicată de funcționari din cadrul ministerelor și agențiilor de stat, reprezentanți ai societății civile, membrii din diasporă și prietenii țării noastre din Uniunea Europeană.

Este cel mai complex exercițiu birocratic realizat în timp record, ocazie cu care exprim profunda gratitudine pentru fiecare persoană implicată.

Am demonstrat că împreună suntem o forță. Este o etapă cu adevărat istorică pentru țara noastră.

Mulțumesc tuturor pentru dedicație!", a comentat Nicu Popescu.

Reamintim că ieri, 12 mai, Republica Moldova a transmis reprezentanților Uniunii Europene a doua parte a chestionarului privind aderarea la UE.

La data de 22 aprilie, premierul Natalia Gavrilița a transmis ambasadorului UE la Chișinău, Janis Mazeiks, chestionarul completat de aderare la UE. Gavrilița a notat atunci că s-a lucrat intensiv la completarea chestionarului pentru a oferi o veste bună cetățenilor înainte de Sfintele Sărbători de Paști.

Reamintim că luni, 11 aprilie, la Luxemburg, Republica Moldova a primit chestionarul Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării