main logo
677

Ponomariov: Regiunea transnistreană va dispărea odată cu regimul Putin

Regiunea transnistreană este o gaură neagră, folosită şi creată de Kremlin, care va dispărea odată cu regimul Putin. Este declaraţia fostului deputat al Dumei de Stat de la Moscova, Ilya Ponomariov, singurul care a votat împotriva anexării Crimeei de către Rusia în 2014 şi care s-a stabilit în Ucraina.

Ponomariov: Regiunea transnistreană va dispărea odată cu regimul PutinPoza: The Guardian

Într-un interviu exclusiv pentru jurnaliştii emisiunii „Impact Global” de la Tvr Moldova, politicianul spune că o alianţă consolidată dintre Ucraina şi Republica Moldova ar putea rezolva problema într-un viitor apropiat, transmite Știri.md.

Constantin Udriș, jurnalist Tvr Moldova: Care va fi soarta Transnistriei după finalizarea războiului din Ucraina? 

Ilia Ponomariov, fost deputat, Duma de Stat, Rusia: „Consider că atunci când nu va mai exista regimul Putin, aceste formațiuni separatiste nerecunoscute vor dispărea rapid, deoarece ele există doar cât au sprijin din exterior. Noua putere care se va instala, „Adunarea Deputaților Poporului”, a adoptat deja o decizie în acest sens, care spune că forțele militare ruse vor părăsi aceste teritorii, inclusiv cel transnistrean. După aceasta, deja va deveni o problemă internă, a Republicii Moldova, pe care va trebui să o rezolvați”.

Ilia Ponomariov s-a referit şi la politicienii din Republica Moldova cercetaţi penal, cu legături strânse la Moscova, precum e fostul preşedinte Igor Dodon sau fugarii Ilan Şor şi Vladimir Plahotniuc. Potrivit lui Ponomariov, aceste relaţii sunt bazate doar pe bani. 

Ilia Ponomariov, fost deputat, Duma de Stat, Rusia: „Lozinca regimului Putin este: banii înving totul. Acesta este principiul după care se conduc. Pentru ei, cel mai important este să găsească o simbioză financiară, modul în care oamenii de la Kremlin pot câștiga mulți bani sau partenerii lor pot să câștige. Ei cred doar în asemenea relații, pe care le consideră viabile și puternice. Ei nu cred că sunt persoane care pot acționa în baza unor convingeri, pentru ei e un comportament straniu”.

Ilia Ponomariov a fost membru al parlamentului rus între anii 2007 și 2016. Din cauza presiunilor Kremlinului, el s-a stabilit iniţial în Statele Unite, după care s-a mutat cu traiul în Ucraina.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării