main logo
599

Politolog: Trebuie creată o comisie pentru investigarea activității PDM

Este necesar să fie creată comisia, care să investigheze activitatea PDM și să ofere răspunsuri la multe întrebări existente, astfel încât pe viitor să nu mai existe dintre aceia, dispuși să profite de structurile de stat și să pretindă să rămînă la putere pe viață.

Politolog: Trebuie creată o comisie pentru investigarea activității PDM

Această opinie a fost exprimată de istoricul, politologul, fost membru al Parlamentului Republicii Moldova (2010-2014) Zurab Todua, transmite Știri.md cu referire la Noi.md

Comentînd pe pagina sa de pe rețelele de socializare cererea deputaților PDM de a fi audiat în Parlament ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene cu privire la poziția lui Vlad Batrîncea și a lui Andrei Năstase de a sprijini decizia de reîntoarcere a Rusia în cadrul APCE, a menționat că prin această cerere membrii PDM-ului au demonstrat ignoranța lor strigătoare la cer. 

Potrivit explicaţiilor calificate ale fostului viceprim-ministru, fostului ministru al Economiei și actualul expert independent, Alexandru Muravschi, deputaţii Parlamentului RM, delegați de Parlament pentru a participa la ședințele APCE nu au votat în calitate de reprezentanți ai țării conform instrucțiunilor din partea Parlamentului lor, ci în calitate de deputați ai APCE. Prin urmare, a le cere raportul de ce au votat aşa și nu altfel, nu are dreptul nimeni. 

"Înainte de a cere explicații de la cineva, Domnilor democrați, trebuie să daţi, mai întîi, explicaţii ce s-a întîmplat în Moldova sub administrația dvs., cel puțin din anul 2014. În special, referitor la: furtul miliardului, exploatarea întreprinderilor de stat în interesul dvs., prizonierii politici, "bursele" în plicuri, tentativa de lovitură de stat, despre cauzele fugii conducătorului dvs. și despre multe alte lucruri", a scris Zurab Todua. 

"Dacă ar fi să judecăm corect, ar fi bine să creăm comisia pentru investigarea activității PDM-ului, pentru a da răspunsuri la aceste și la alte întrebări. Astfel încît pe viitor să nu mai existe doritori dispuși să profite de structurile de stat și să pretindă să rămînă la putere pe viață", a subliniat istoricul, politologul, fostul membru al Parlamentului RM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării