main logo
1950

Politolog: Se încearcă atragerea Moldovei într-o încăierare geopolitică

Invitarea ministrului afacerilor externe al Moldovei la reuniunea şefilor ministerelor de externe din ţările NATO denotă dorinţa blocului "de a folosi Moldova pentru a tensiona situaţia nu atât de departe de litoralul Mării Negre".

Politolog: Se încearcă atragerea Moldovei într-o încăierare geopoliticăFoto: novostipmr.com

Potrivit Infotag, această opinie le-a fost exprimată jurnaliştilor de politologul transnistrean Andrei Safonov, transmite Știri.md.

În opinia acestuia, în scopul consolidării legăturilor militare moldo-americane, a vizitat Chişinăul şeful Comandamentului american pentru operaţiuni speciale în Europa (SOCEUR), generalul-maior Steven Edwards.

"NATO intenţionează să-şi consolideze poziţia de la Marea Neagră până la Marea Baltică, a spus anterior secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken", a amintit Safonov, potrivit căruia "doar pentru a consolida această putere în apropierea Mării Negre (iar Statele Unite sunt coloana vertebrală a blocului nord-atlantic) a şi fost decisă vizita generalului-maior Edwards în Moldova".

Politologul nu exclude ca Washingtonul şi cartierul NATO de la Bruxelles să "lucreze la un plan global de preluare a controlului asupra întregului sud-vest al fostei Uniuni Sovietice, ceea ce comportă o foarte probabilă ciocnire a armatelor NATO cu Rusia şi, eventual, cu aliaţii săi".

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării