main logo
595

Politolog: Posibilităţile democraților de a controla PSRM sunt exagerate

Posibilităţile Partidului Democrat (PDM) de a controla Partidul Socialiştilor (PSRM) sunt exagerate.

Politolog: Posibilităţile democraților de a controla PSRM sunt exagerate

Potrivit agenţiei Infotag, această opinie a fost exprimată în ajun de către politologul Cornel Ciurea la un post de televiziune.

Potrivit lui, există o anumită artificialitate în scenariul în care PSRM după alegeri va crea o coaliţie cu PDM, transmite Știri.md.

„PSRM va obţine un număr corespunzător de voturi şi va pretinde la conducere individuală după alegeri. Al doilea aspect este că mulţi exagerează posibilităţile PDM şi neagă complet posibilitatea surprizelor după alegeri", a spus politologul.

Ciurea consideră că, chiar dacă există o presiune asupra lui Dodon din partea democraţilor, atunci dorinţa Preşedintelui de a ieşi din această situaţie este evidentă.

De o altă opinie este şeful Institutului pentru Iniţiative Strategice, Vladislav Kulminski, care crede că "există o situaţie confortabilă pentru partidele de stânga, unde pentru PSRM şi Partidul Şor există condiţii convenabile pentru monopolizarea flancului stâng şi colectarea voturilor".

„Cu aceste partide va fi uşor de negociat în următorul Parlament, deoarece acestea sunt "partide de buzunar". Voturile acestor partide vor merge la crearea unei coaliţii, pentru a menţine Partidul Democrat la putere", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării