main logo
1294

Politolog: PDM ar trebui exclus din politica moldovenească

Partidul Democrat (PDM) ar trebui exclus din politica moldovenească, deoarece a participat la uzurparea puterii în ţară timp de mai mulţi ani, consideră analistul politic Alexei Tulbure.

Politolog: PDM ar trebui exclus din politica moldovenească

Potrivit agenţiei Infotag, el a scris pe pagina sa de facebook că "excluderea PDM ar fi un act de justiţie", transmite Știri.md.

În opinia sa, punctul culminant al procesului de uzurpare a puterii de către democraţii a fost perioada cuprinsă între 7 şi 14 iunie, când au fost prezentate cele mai elocvente exemple de fărădelege şi acţiuni neconstituţionale.

"PDM nu este o opoziţie, făcând spectacol de lecţie de democraţie în Parlament. Deputaţii săi nu au legitimitate. Ei au fost aleşi prin înşelăciune şi manipulare. 

Pavel Filip a fost un prim-ministru marionetă. El nu a luat decizii importante. Vlad Plahotniuc şi cei din anturajul său au făcut acest lucru pentru el. 

De exemplu, Serghei Iaralov şi Vasile Botnari. Vladimir Cebotari şi Alexandru Jizdan au fost miniştri marionetă. Andrian Candu este rudă cu banditul nr. 1 (Plahotniuc - "I.") şi, la fel, a fost o marionetă, însă în fotoliul de preşedinte al Parlamentului. 

Restul, la fel, sunt marionete în teatrul absurdului politic al lui Carabas-Barabas din Grozeşti", susţine expertul.

În opinia sa, interzicerea PDM "va încheia unul dintre cele mai sumbre capitole din istoria Moldovei".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării