main logo
384

Politolog: Jumătate din miniștri actualului Guvern, doar pentru balast

Jumătate din miniştrii din actualul guvern sunt doar pentru balast, deoarece nu arată o muncă eficientă.

Politolog: Jumătate din miniștri actualului Guvern, doar pentru balastPolitolog: Jumătate din miniștri actualului Guvern, doar pentru balast

Potrivit agenţiei Infotag, această opinie a fost exprimată marţi, la un post de televiziune privat, de către analistul politic Victor Gurău, care a comentat remanierile de cadre de la Guvern, transmite Știri.md

În opinia sa, remanierile trebuiau făcute încă în martie sau aprilie, însă din cauza alegerilor primarului Chişinăului, au fost amânate. 

Expertul a menţionat că înaintarea fostului primar interimar al Chişinăului, Silvia Radu, la funcţia de ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale nu este ceva surprinzător, dar aceasta nu înseamnă că ea va avea o activitate eficientă.

"Actualul Guvern va funcţiona până la validarea mandatelor noilor deputaţi. Silvia Radu va avea nevoie de cel puţin trei luni pentru a înţelege activitatea acestui minister atât de complex, de care mulţi profesionişti din domeniu "şi-au rupt dinţii" ", a spus el.

Gurău presupune că numirea directorului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Nicolae Ciubuc, în funcţia de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului este, într-un sens, un paravan pentru numirea lui Radu.

Analistul politic Roman Mihăeş consideră că Silvia Radu se va putea descurca cu sarcinile stabilite, deoarece este un manager eficient, care şi-a dovedit valoarea într-o perioadă scurtă de timp la Primăria Chişinău.

„Mulţi spun că ea nu se pricepe în domeniul sănătăţii, deoarece nu are studii în potrivite. Dar nici nu trebuie să aibă, pentru că pentru aceasta există un secretar de stat pentru medicină", a spus el.

Potrivit analistului, oamenii din sistemul de sănătate nu vor putea restabili ordinea în acest domeniu, deoarece tot ei au creat această dezordine.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării