main logo
601

Poliția susține că niciunul dintre colectorii ACUM nu a fost agresat

Inspectoratul General de Poliție susține că declarațiile lui Igor Grosu, candidatul desemnat al ACUM pentru circumscripția 20 Strășeni, precum că o colectoare a fost agresată nu corespund realității.

Poliția susține că niciunul dintre colectorii ACUM nu a fost agresat

De cealaltă parte, Grosu spune că ancheta poliției a fost una formală și oamenii legii nu au discutat cu persoana care a fost victimă a agresiunii, transmite Ştiri.md cu referire la tv8.md

Poliția informează că în baza listei membrilor grupului de inițiativă înregistrați la Consiliul Electoral al Circumscripției nr.20 (informație publică), Inspectoratul General al Poliției a contactat trei persoane (din 12 persoane, doar trei fiind femei). Dintre acestea, două femei, de 31 si 34 de ani, originare din satul Zubrești, iar a treia de 44 de ani și este din satul Sireți.

În rezultatul verificărilor efectuate, Inspectoratul General de Poliție a constatat că nicio femeie din lista de colectori ACUM pentru circumscripția nr. 20 Strășeni nu are vârsta de peste 65 de ani, așa cum se menționase în declarația reprezentantului blocului ACUM. Toate cele trei persoane contactate au declarat că nu au fost agresate și nu au avut de suferit. În același timp, Poliția precizează că până în acest moment la Inspectoratul de Poliție Strășeni nu a parvenit nicio plângere la acest subiect. Prin urmare, declarațiile făcute anterior de reprezentantul blocului ACUM nu s-au adeverit și nu corespund realității.

Pe de altă parte Igor Grosu afirmă că cunoaște că poliția a discutat cu colegii săi din Strășeni, însă susține că aceștia nu au discutat și cu femeia care a fost victimă a agresiunii. Totodată, acesta a precizat că ea nu dorește să depună o plângere la poliție pentru că nu are încredere în organele de drept.

„Ei nu au ajuns la persoana care trebuia”, a spus Grosu, precizând că persoana dată nu s-a adresat la poliție pentru că nu are încredere. „Dacă avea încredere în poliție făcea lucrul ăsta, atâta timp, cât tot cei care sunt fie direct sau indirect au tangență cu sectorul bugetar, riscul pentru ei este că își vor pierde serviciul”, Grosu.

În seara zilei de 14 ianuarie, Igor Grosu a scris o postare pe Facebook în care a declarat că unul dintre colectorii care adună semnături în sprijinul candidaturii sale ar fi fost agresat în circumscripția nr.20 Strășeni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării