main logo
1432

Podoleak: Pentru a menține independența, nu discutați despre reintegrare

Ucraina a făcut o greșeală luând în considerare posibilitatea reintegrării teritoriilor ocupate. O spune consilierul biroului prezidențial de la Kiev, Mihail Podoleak, potrivit căruia dacă am vrea să ne păstrăm independența, nu ar trebui să discutăm niciodată despre reintegrare.

Podoleak: Pentru a menține independența, nu discutați despre reintegrareFoto: TV8

Declarațiile au fost făcute într-un interviu acordat în cadrul unei ediții speciale a emisiunii „Alternativa” de la TV8, transmite Știri.md, cu referire la tv8.md.

„Amintiți-vă de o regulă foarte importantă care vă permite să vă mențineți independența într-o formă completă. Nu discutați niciodată despre posibilitatea de reintegrare. Există teritoriul vostru, sunt regulile voastre, sunt legile voastre. Nu există alte discuții. Dacă unei persoane nu-i plac regulile tale, el părăsește teritoriul tău. Sau intră legal la închisoare pentru colaboraționism sau este trimis geografic într-o țară care îi place.

Doar un astfel de format ultimatum ne permite să menținem independența și să suprimăm separatismul. Nu este nevoie să te joci și să fii liberal cu astfel de sisteme, altfel vei avea mai devreme sau mai târziu un mare conflict tragic, pe care, din păcate, Ucraina îl are astăzi”, a spus Podoleak.

El crede că încercările și discuțiile despre reintegrarea oricăror teritorii care se opun autorităților centrale este un drum spre nicăieri.

Potrivit lui Podoleak, Ucraina, chiar și după 2014, nu a înțeles pe deplin cum să se comporte față de oamenii care au lucrat cumva pentru Rusia. Acest lucru se aplică diferitor domenii: politică, componenta informațională și culturală, munca generală de restabilire a statalității în teritoriile dezocupate pe atunci.

„Nu a trebuit să vorbim despre un fel de reintegrare, despre un fel de încurajare pentru oamenii care susțin ocupația rusă. Sper că atunci vor vedea cât de frumos se dezvoltă Ucraina și vor veni de partea noastră. Este o prostie”, consideră Podoleak.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării