main logo
574

PNL: Blocul ACUM a primit donații ilegale. Moțpan: Am returnat banii

Partidul Național Liberal acuză blocul ACUM că a primit o donație de 200.000 de lei din partea unei societăți comerciale, peste suma maximă prevăzută de legea care permite unei persoană juridice să facă donații unui partid aflat în campanie electorală.

PNL: Blocul ACUM a primit donații ilegale. Moțpan: Am returnat baniiFoto: știri.md

Chiril Moțpan, deputatul fracțiunii ACUM, Platforma DA, a declarat pentru IPN că banii au fost deja returnați către persoana juridică, transmite Știri.md. 

Partidul Național Liberal a precizat într-un comunicat de presă că, în campanie electorală, o persoană fizică poate dona unui partid politic 41.850  lei, iar o persoană juridică poate dona 83.700 lei.

„Am constatat, prin Raportul prezentat de Blocul ACUM  la CEC pe 07.10.2019 pentru săptămâna a III-a, că SRL EDIT PROM, al cărui șef este Mandatîi Aliona, a făcut o donaţie de 200.000 de lei, în timp ce legea permite suma maximă de 83.700 lei”, se precizează în comunicatul PNL, care a cerut ca diferența de 116.300 lei să fie vărsată în bugetul de stat, iar concurentul electoral să fie sancționat.

Deputatul Chiril Moțpan a declarat pentru IPN că situația a fost cauzată de o neînțelegere. „Legislația a fost schimbată și colegii care au făcut tranzacția nu au știut acest lucru. Noi reparăm această scăpare, banii au fost returnați și urmează să ne conformăm legislației. Eu regret că s-a întâmplat lucrul acesta”, a declarat Chiril Moțpan.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării