main logo
432

PN acuză PSRM-ul că ar fi cheltuit mai mulți bani pentru panouri publicitare

Câțiva membri ai „Partidului Nostru” acuză Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) că a împânzit orașele cu panouri publicitare, cheltuind astfel mai mulți bani, decât plafonul general al mijloacelor financiare stabilit de Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru campania electorală.

PN acuză PSRM-ul că ar fi cheltuit mai mulți bani pentru panouri

Aceștia cer CEC-ului să le fie prezentate documente prin care ar demonstra cheltuielile partidului în această perioadă, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Declară pe bannere din Chișinău 37 de mii de lei. Ei au inundat Chișinăul. La fiecare colț este candidatul lui Dodon. Dacă facem un calcul: Cum poate partidul lui Dodon să găsească în centrul Chișinăului un banner de 3/3 cu 2.99 bani pe săptămână?”, a declarat consilierul Partidului Nostru, Ilian Cașu.

„La 2 octombrie noi am depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală care se referea nemijlocit la nedeclararea cheltuielilor de către un concurent electoral (despre PSRM). În mod special ne-am referit la panourile publicitare. În această solicitare am solicitat de la CEC, în 48 de ore fiind obligată să solicite de la PSRM documentele care ar justifica câți bani sunt cheltuiți pe aceste panouri publicitare”, a spus vicepreședinta Partidului Nostru, Elena Grițco.

De partea cealaltă, președintele CEC Dorin Cimil a precizat pentru TV8 că sesizarea depusă de Partidul Nostru nu poate fi examinată timp de 48 de ore, ci „într-un termen necesar pentru a evalua situația clară”.

„Nu avem termen precis pentru asemenea categorii de contestații”, a spus Cimil.

Mai cu seamă, președintele CEC a precizat și când urmează să fie prezentate documentele care ar confirma cheltuielile în campania electorală a mai multor partide.

„Sunt mai multe partide care au depus asemenea solicitări. Noi o să le comasăm probabil că într-o procedură unică și o să le examinăm într-o ședință a CEC-ului. S-au solicitat prezentarea de acte de la partidul vizat și așteptăm prezentarea de acte a cheltuielilor respective ca să putem examina această sesizare într-o ședință a CEC-ului. 

Anterior, Dorin Chirtoacă a cerut eliminarea Partidului Socialiștilor din cursa electorală. El spune că șeful statului, Igor Dodon, a utilizat resursele prezidențiale pentru promovarea PSRM, a implicat persoane din afara țării în campania electorală, dar și a promovat foștii săi colegi de partid la evenimentele la care a participat. În replică, reprezentanții PSRM au spus că Dorin Chirtoacă acționează la comandă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării