main logo
1198

PLR: Recunoaștem guvernul Sandu. Cerem ca PDM să deblocheze instituțiile

În urma evenimentelor politice care se petrec în Moldova în aceste zile Partidul Liberal Reformator a venit cu o reacție.

PLR: Recunoaștem guvernul Sandu. Cerem ca PDM să deblocheze instituțiileFoto: adept.md

Potrivit unui comunicat, fracțiunea recunoaște legitimitatea guvernului Sandu, își exprimă sprijinul politic Blocului ACUM în acțiunile lui de dezoligarhizare a statului și cere Partidului Democrat să deblocheze imediat instituțiile statului pentru a evita escaladarea crizei și aducerea ei la consecințe și mai grave, transmite Știri.md

"PLR a atenționat încă din 2013 despre marele pericol care avea să-l poarte pentru Republica Moldova un regim format în jurul unor oligarhi corupți și fără scrupule.

În alegerile din 2014 reformatorii au accentuat acest pericol, mergând în campanie cu sloganul „Pentru Moldova, fără oligarhi”. Prin fraude, abuzuri și șantaj PLR a fost scos din Parlament, dar formațiunea a continuat și în afara lui să se bată în instanțele de judecată capturate ale regimului pentru scoaterea la lumină a marilor furturi din sistemul bancar și concesionarea ilegală a Aeroportului Internațional Chișinău.

Astăzi reiterăm, că după eliberarea completă a instituțiilor statului din captivitatea sistemului corupt, PLR va cere noilor autorități politice și judiciare reluarea tuturor marilor dosare de furt și abuz care au prejudiciat grav economia și imaginea Republicii Moldova, au dus la pauperizarea generală a cetățenilor și au motivat exodul masiv a populației tinere", se arată în comunicat. 

De asemenea, PLR își exprimă îngrijorarea față de "cedarea întregii puteri legislative Partidului Socialiștilor, formațiune extremistă, de sorginte neocomunistă, care a făcut în repetate rânduri declarații revanșarde și apeluri deschise la nimicirea unioniștilor".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării