main logo
483

PLDM, îngrijorat de acapararea celor mai importante instituții de PSRM

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) este îngrijorat de acapararea celor mai importante instituţii şi structuri ale statului de către Partidul Socialiştilor (PSRM).

PLDM, îngrijorat de acapararea celor mai importante instituții de PSRM

Potrivit Infotag, desprea aceasta au declarat reprezentanţii Biroului Permanent Central al PLDM, după şedinţa extraordinară, în cadrul căreia a fost analizată situaţia social-politică din Moldova de după crearea coaliţiei de guvernare PSRM-ACUM, transmite Știri.md.

"Democraţia şi statul de drept din Republica Moldova se află într-un mare pericol. Sub acoperirea actualei majorităţi parlamentare, are loc acapararea celor mai importante instituţii şi structuri ale statului de către partidul pro Putin, condus de Igor Dodon. 

Contrar angajamentelor asumate, noua majoritate parlamentară încă nu a declanşat procesul de deoligarhizare şi de scoatere din captivitate a statului. 

Contrar promisiunilor de a elimina schemele de monopol de pe piaţă şi intermediarii din sistemul energetic, de a îmbunătăţi mediul de afaceri şi de a crea locuri de muncă acasă cu salarii mai mari, guvernarea înăspreşte politica fiscală şi împovărează oamenii cu majorări de tarife şi scumpiri", au declarat liberal-democraţii.

Având în vedere cele expuse, PLDM condamnă pasivitatea cu care PPDA şi PAS asistă la acapararea puterii în stat de către un partid care reperezintă deschis interesele Federaţiei Ruse.

"Creditul de încredere pe care l-am acordat blocului ACUM la ultimul scrutin parlamentar şi la crearea guvernului de coaliţie s-a epuizat. 

Astfel, PLDM cere PPDA şi PAS să se disocieze de acţiunile subversive ale PSRM de politizare a instutuţiilor statului şi să oprească acest proces de subjugare a Moldovei, demonstrând că nu sunt complici la războiul hibrid, pe care preşedintele rus Vladimir Putin îi poartă pentru a-şi menţine dominaţia politică şi economică în spaţiul post-sovietic" consideră liberal-democraţii.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Permanent Central al PLDM, în caz contrar, alegerile parlamentare anticipate vor fi inevitabile, iar cele locale din octombrie ar putea fi câştigate de PSRM.

"Responsabilitatea pentru haosul şi instabilitatea din ţară va reveni în întregime tuturor componentelor actualei coaliţii de guvernare", au menţionat ei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării