main logo
1952

Platon: O nouă fraudă bancară. Demisia lui Cioclea e clară

Omul de afaceri Veaceslav Platon, care este deținut în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, a ținut să vină cu un mesaj pe pagina sa de Facebook privind motivul demisiei fostului gevernator al BNM, Sergiu Cioclea, dar și despre o nouă fraudă bancară, în spatele căreia ar sta Vlad Plahotniuc.

Platon: O nouă fraudă bancară. Demisia lui Cioclea e clară

„N-au trecut nici două luni și iată că motivul demisiei guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a devenit clar”, scrie Platon pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Nu a dorit să participe la o altă înșelătorie a lui Plahotniuc, de mai fura o bancă. Cioclea nu a fost de acord să ofere permisiunea bulgarilor să cumpere Moldindconbank. 

Nu este nevoie să aveți un intelect special pentru a înțelege că urechile lui Plahotniuc se află în spatele bulgarilor.

La început, Cioclea a refuzat acestor pseudo-bulgari o pretenție la Victoriabank, apoi la Agrobank. Apoi, el categoric nu a vrut să participe la jaful "Moldindconbank". 

Și aici răbdarea lui Plahotniuc s-a sfârșit! În locul lui Cioclea, au găsit imediat un tip mai agreabil care, cu entuziasm a tras la gât o cunună numită după Dorin Drăguțan, cu cel puțin zece articole din Codul penal al Republicii Moldova.

A fost lansată schema „BEM-2". Pentru "Moldindconbank" nimeni nu plătește un ban. Companiile lui Plahotniuc au luat deja împrumuturi pentru aceeași achiziție chiar de la Moldindconbank. 

Banii vor fi difuzați pe conturile externe și vor fi returnate în Moldova sub formă de bani „bulgari". Și apoi totul este în conformitate cu schema deja derulată în 2014.

Plahotniuc este stabil și constant în ceea ce face. Din nou alegerile- din nou un miliard. Apropo, banii de la două companii de asigurări: MOLDASIG și ASITO, în valoare de 200 de milioane, au fost deja retrase, lăsând companiile să moară încet.

Aș vrea să-i privesc în ochi pe acești idioți de la FMI și Banca Mondială, care s-au bucurat cu entuziasm de "reformele din sectorul bancar din Moldova" și de lupta împotriva "acționarilor netransparenți".

A venit timpul să observăm povestea unei catastrofe monstruoase. Iar domnul Plahotniuc poate, după exemplul eroului din filmul „Ironia sorții”, să declare cu mândrie: "La fiecare patru ani, în ajunul alegerilor, prietenii mei și cu mine furăm o bancă și un miliard de dolari de la moldovenii naivi...”, a mai scris Platon pe pagina sa de Facebook.

De menționat că ieri mold-street.com a scris despre faptul că Agenția Proprietății Publice (APP), în numele Guvernului Republicii Moldova, a cumpărat pachetul de 63,89% de acțiuni ale Moldindconbank, fosta bancă a lui Veaceslav Platon. 

Tranzacția în valoare de 760,11 milioane lei a fost realizată luni, 18 februarie 2019, la Bursa de Valori a Moldovei.

În consecință, în următoarele zile vom asista la o altă tranzacţie, în cadrul căreia APP, adică Guvernul, va revinde pachetul de acţiuni, dar deja la un preţ de circa 764 milioane de lei.

Amintim că în decembrie 2018, Veaceslav Platon a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. În ianuarie, a devenit cunoscută cauza penală împotriva liderului Fundației Open Dialog, Ludmila Kozlovska. 

Aceasta este suspectată de spionaj, spălare de bani și finanțare a partidelor moldovenești, inclusiv din banii furați din băncile moldovenești.

O investigație separată în acest caz a fost efectuată de o Comisie parlamentară specială, care a declarat că că au existat legături între acel fond și Platon, și că a retras bani din sistemul bancar din R. Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării