main logo
3016

Platon dezvăluie că negocia cu Plahotniuc din Penitenciarul nr. 13

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a dezvăluit, în cadrul unui interviu oferit jurnalistei Natalia Morari, mai multe detalii din perioada în care a fost plasat în penitenciar și cum a încercat să negocieze cu fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, eliberarea sa.

Platon dezvăluie că negocia cu Plahotniuc din Penitenciarul nr. 13Colaj: știri.md

Platon recunoaște că a făcut mai multe greșeli atunci când a subestimat relația lui Plahotniuc cu președintele ucrainean din acea vreme, Petro Poroșenko, care l-a extrădat pe propriul cetățean, pentru că i-ar fi promis lui Plahotniuc, transmite Știri.md.

"În relația dintre Poroșenko și Plahotniuc am greșit. Aceste relații erau mult mai puternice decât consideram eu... Undeva la o lună de când am fost adus în Moldova, au apărut niște oameni, mi-au dat un telefon...

Atunci am discutat întrebarea „în ce condiții voi fi eliberat”. Era un intermediar între mine și Plahotniuc... Și atunci i-am propus lui Plahotniuc: „Uite, există băncile, există companiile de asigurare, am discutat asta cu partenerii mei și noi ți le oferim... Și tu mă eliberezi”.

Vreau să înțelegi un lucru simplu, oricare era să fi fost proprietarul acestor active imense pentru țară, de exemplu Eșanu, Borș, Natalia Morari, Plahotniuc și-ar fi luat aceste active. Nu putea el să-i lase cuiva active de 300-400 de milioane de dolari atunci când el stăpân în țară.

Și ca cineva să fie mai bogat decât el. Nu poate! Înțelegi?! Vorbim despre un om care mereu își însușea ceea ce nu-i aparține. El nu a creat nimic în viața sa, în afara Hotelului „Nobil”, pe bani împrumutați. Nimic mai mult nu a construit! El mereu a furat și a luat ce nu îi aparținea, doar înstrăina. Atât! Iar asta era cea mai delicioasă felie din țară. Nu contează cine o deținea. 

De exemplu, dacă o dețineai tu, atunci ai fi fost tu „raider”, participant la furtul miliardului, ai fi stat la închisoare și deposedată de avere. Indiferent cine s-ar fi încadrat în această matrice, ar fi avut calea mea, în orice caz. Plahotniuc a reacționat în felul care îl caracterizează, la propunerea mea.

El zicea: Băncile și companiile de asigurare - asta îmi propuneți? Ele deja sunt ale mele. Uitați! Acesta nu e subiectul discuției. Asta deja îmi aparține. Și mi-a anunțat suma - 100 de milioane de dolari.

Sincer să-ți spun, nici nu tare m-am gândit. 100 de milioane de dolari?! Of, Doamne... Ziceam: Voi sta acolo vreo jumătate de an - un an, cel mult. Pentru mine era greu să înțeleg cum judecătorii vor face toate aceste lucruri dacă totul era falsificat", a dezvăluit Platon în cadrul interviului Morari.live.

Vezi și:

De ce Platon nu poate vorbi în română? Sunt un cretin lingvistic

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării