main logo
1001

Platon confirmă că funcția de procuror general a fost vândută cu 2 milioane de euro

Ex-deputat Veaceslav Platon, condamnat în R. Moldova pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, a confirmat că a fost la fostul prim-ministru Vlad Filat și i-a spus că funcția de procuror general a fost vândută contra sumei de două milioane de euro.

Platon: Funcția de procuror general a fost vândută cu 2 milioane de euro

Declarațiile au fost făcute azi la ședința preliminară de judecată, în al treilea dosar deschis pe numele lui Platon, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Da, așa a fost. Eu cu Veaceslav Untilă suntem unicii care eram împotriva să fie numit în funcție ca procuror general omul lui Plahotniuc. – Cine a primit aceste două milioane de euro? – Nu cunosc. Știu doar că banii au fost transmiși”.

Într-un interviu exclusiv pentru TV8 fostul premier Vlad Filat a spus că funcția de procuror general, în care candidat era Valeriu Zubco, a fost vândută contra sumei de două milioane de euro. Despre aceasta l-au anunțat deputații pe atunci în Parlament Veaceslav Untilă și Veaceslav Platon, care au încercat să împiedice această numire.

Precizăm că este pentru prima oară când Veaceslav Platon a fost lăsat să vorbească cu presa la ședințele de judecată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării