762
0
Platon confirmă că funcția de procuror general a fost vândută cu 2 milioane de euro
762
0

Ex-deputat Veaceslav Platon, condamnat în R. Moldova pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, a confirmat că a fost la fostul prim-ministru Vlad Filat și i-a spus că funcția de procuror general a fost vândută contra sumei de două milioane de euro.

Declarațiile au fost făcute azi la ședința preliminară de judecată, în al treilea dosar deschis pe numele lui Platon, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Da, așa a fost. Eu cu Veaceslav Untilă suntem unicii care eram împotriva să fie numit în funcție ca procuror general omul lui Plahotniuc. – Cine a primit aceste două milioane de euro? – Nu cunosc. Știu doar că banii au fost transmiși”.

Într-un interviu exclusiv pentru TV8 fostul premier Vlad Filat a spus că funcția de procuror general, în care candidat era Valeriu Zubco, a fost vândută contra sumei de două milioane de euro. Despre aceasta l-au anunțat deputații pe atunci în Parlament Veaceslav Untilă și Veaceslav Platon, care au încercat să împiedice această numire.

Precizăm că este pentru prima oară când Veaceslav Platon a fost lăsat să vorbească cu presa la ședințele de judecată.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter