main logo
15369

Platon: Candu este implicat în furtul miliardului și atacurile raider din 2011

Omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare pentru frauda de la Banca de Economii, a declarat într-un interviu la postul de televiziune Jurnal TV, că Adrian Candu este implicat în furtul miliardului și atacurile raider din 2011.

Platon: Candu e implicat în furtul miliardului și atacuri raider în 2011Colaj: știri.md

"Toți cei din PDM, la fel ca și toată populația acestei țări, se temeau de Vlad Plahotniuc. Este clar că existau și oameni care scuipau, însă oricum se temeau", a declarat Platon, transmite Știri.md cu referire la Point.md.

Veaceslav Platon mai susține că în prezent mai sunt oameni loiali lui Plahotniuc.

"Aceasta este gașca care a ieșit acum din PDM. Aceștia nu sunt deputați, ci fragmente ale comunității criminale. Toți cei care sunt acolo sunt în mare parte criminali, de capul cărora încă nimeni nu s-a apucat", a declarat Platon.

Totodată, Platon a vorbit despre Andrian Candu și a amintit de atacurile raider din 2011 și furtul miliardului.

"El este peste tot. Candu-vânzător de acțiuni furate de la Țopi, el este complice la atacurile raider. Semnăturile sale sunt peste tot (arată documente). Luați-l pe el, iată-l! Ce mai trebuie? El a fost complice la atacurile raider, el a fost implicat în spălarea banilor furați! El a realizat toate aceste interacțiuni, el a fost arhitectul.

El a introdus în Hotărârea Guvernului un punct în care decontările cu băncile au mers fără comision. Banii au fost pur și simplu aruncați, iar acolo sunt sume uriașe. 200-250 milioane de dolari la un moment dat au fost retrase de la Banca Națională. El este arhitectul tuturor acestor lucruri", a declarat Platon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării