main logo
504

Platforma DA și PAS vor participa împreună la alegeri parlamentare noi și locale

Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat că merge împreună cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) în cadrul alegerilor parlametare noi, în patru circumscripţii uninominale, și la alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, și va forma Blocul Electoral ACUM DA PAS.

Platforma DA și PAS vor participa împreună la parlamentare și localeFoto: Știri.md

Astăzi, 25 august, Consiliului Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr s-a reunit în ședință extraordinară, unde a fost adoptată decizia de participare a Platformei DA în cadrul alegerilor parlametare noi și la alegerile locale generale în Bloc Electoral împreună cu PAS, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Având ca principal deziderat continuarea tuturor activităților politice, care au ca principal scop deoligarhizarea Republicii Moldova, reforma profundă a sistemului juridic și implementarea reformelor sociale și economice, de care societatea are atât de mare nevoie, Platforma DA își asumă prin decizia de astăzi responsabilitatea publică față de votul acordat de cătețenii țării la data de 24 februarie 2019”, a declarat președintele Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul unui briefing de presă.

În zilele următoare, Blocul Electoral ACUM DA PAS va depune documentele necesare la CEC pentru a fi înregistrat și își va desemna candidații comuni pentru alegerile locale generale și alegerilor parlametare noi.

Amintim că la data de 20 octombrie de rând cu alegerile locale generale vor avea loc şi alegeri parlamentare noi în patru circumscripţii uninominale, după ce au fost depuse patru mandate de deputat.

Maia Sandu, preşedinta PAS, aleasă pe circumscripţia Nr.50 a depus mandatul de deputat fiind învestită în funcţia de prim-ministră a Republicii Moldova, Andrei Năstase, liderul PPDA, ales în circumscripţia Nr.33 Chişinău, la fel a renunţat la fotoliul de deputat în favoarea funcţiei de viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Interne.

Mandatul a fost depus de Viorel Melnic, deputat independent, ales în circumscripţia 48, regiunea transnistreană sud.

A renunţat la funcţia de deputat şi ex-preşedintele PDM Vlad Plahotniuc, ales pe circumscripţia uninominală Nr. 17 Nisporeni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării