main logo
414

Platforma DA: Scopul anchetei privind Open Dialog este de a intimida opoziția

Scopul evident al creării comisiei parlamentare pentru elucidarea circumstanţelor acuzaţiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Open Dialog" în treburile interne ale Moldovei este de a intimida opoziţia de dreapta.

Platforma DA: Scopul anchetei Open Dialog este de a intimida opoziția

Într-o scrisoare deschisă a formaţiunii, citată de agenţia Infotag, se menţionează că „Platforma DA nu a fost niciodată finanţată din afara ţării, spre deosebire de Partidul Democrat, Partidul Socialiştilor şi Partidul Şor, care profită din plin de finanţări ilegale, inclusiv din bani obţinuţi ilicit, fapte dovedite prin acte publicate de presa independentă".

Partidul a recunoscut că reprezentanţii săi participă la acţiuni în străinătate şi precizează că „fiecare invitat la asemenea întruniri participă pe cont propriu, fie îşi achită singur cheltuielile aferente deplasării, fie acestea sunt suportate de organizatori, întrucât aceste evenimente nu sunt legate de activitatea nemijlocită a partidului", transmite Știri.md.

În opinia partidului, Parlamentul Moldovei nu are competenţe legale de a se implica în investigarea pretinselor acţiuni de finanţare ilegală a partidelor politice, deoarece această activitate este expres atribuită Comisiei Electorale Centrale.

„Deputaţii, fiind exponenţi ai puterii legislative, trebuie să respecte legea, principiile neadmiterii imixtiunii în activitatea altor organe şi să respecte cu stricteţe principiul constituţional de separare a puterilor în stat. În realitate însă, aceştia desconsideră legea şi acceptă să comită orice fărădelegi, mai ales dacă sunt dictate de şeful lor Plahotniuc (liderul PDM - "I."), o persoană fără funcţii publice în stat, care a capturat din umbră statul", se spune în scrisoarea deschisă.

În acelaşi timp, Platforma DA cere CEC şi Procuraturii Generale investigarea modului de finanţare a PDM, PSRM, Partidului Şor, care „primesc finanţare din zone offshore, din banii sustraşi de la Banca de Economii, precum şi din mijloace de provenienţă necunoscută".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării