main logo
955

Platforma DA propune ca prezidențialele să se desfășoare în două zile

Platforma DA a venit cu iniţiativa de a modifica Codul electoral, astfel încât alegerile prezidenţiale să se desfăşoare timp de două zile.

Platforma DA propune ca prezidențialele să se desfășoare în două zileFoto: știri.md

Potrivit Infotag, vineri, la un briefing, deputatul Vasile Năstase, a menţionat că această propunere se referă "atât la reprezentanţii diasporei, cât şi la cetăţenii de pe teritoriul RM", transmite Știri.md.

"În condiţiile în care pandemia a afectat toate ţările Europei, având în vedere posibilitatea unui al doilea val la toamnă, credem că o astfel de inovaţie este binevenită. Alegerile prezidenţiale stabilite pentru 1 noiembrie pot fi chiar în al doilea val al pandemiei, iar noua măsură va ajuta la protejarea cetăţenilor de pericolul în plus", a spus el.

Potrivit lui, iniţiativa "are două obiective: protejarea sănătăţii cetăţenilor şi organizarea votării corespunzătoare pentru reprezentanţii diasporei".

Referindu-se la recomandările Comisiei de la Veneţia precum că Codul electoral nu trebuie modificat cel puţin cu un an înainte de alegeri, politicianul de opoziţie a spus că, în acest caz, nu este vorba despre "modificări de fond, ci doar despre îmbunătăţirea legislaţiei".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării