main logo
396

Platforma DA: PDM cheltuie miliarde pe distracții, dar își bate joc de alimentația copiilor

Anunțul guvernării, precum că de la 1 septembrie se vor majora cheltuielile pentru alimentația copiilor în școli și grădinițe cu 2 lei este o „bătaie de joc”, consideră conducerea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

Platforma DA: PDM își bate joc de alimentația copiilorPlatforma DA: PDM își bate joc de alimentația copiilor

În calitate de exemplu a fost numit proiectul „Arena Chișinău”, unde vor fi redirecționate circa 200 mln lei. Mai mult, PPDA susțin că alocarea terenului s-a făcut cu abateri, iar compania care se va ocupa de construcția „Arenei Chișinău” este apropiată lui Vladimir Plahotniuc, președintele PDM și lui Igor Dodon, președintele Moldovei. Declarațiile au fost făcute astăzi, 18 iulie, în cadrul unei conferințe de presă de către Andrei Năstase, lider PPDA, transmite Știri.md u referire la IPN.

„Recent Guvernul Plahotniuc – Filip a anunțat majorarea, începând cu 1 septembrie, a cheltuielilor pentru alimentația copiilor în școli și grădinițe cu tocmai 2 lei. Pentru acest gest „generos” cu tentă electorală Guvernul va aloca 51 mln lei. În acest context, vă amintim că doar pentru finanțarea lucrărilor de construcție a Arenei Chișinău, inclusiv a obiectelor de agrement adiacente în comuna Stăuceni, regimul preconizează să aloce 200 mln lei și să sacrifice un teren de circa 70 ha cu valoare de piață de aproximativ 50 mln Euro, echivalentul a unui miliard de lei”, a declarat președintele PPDA, Andrei Năstase.

În acest context, conducerea PPDA a cerut anularea tuturor actelor normative privind alocarea terenului și mijloacelor bugetare pentru construcția complexului „Arena Chișinău”, dar și majorarea substanțiala a cheltuielilor pentru alimentația suficienta a copiilor în școli și în grădinițe. „În Moldova bătrânii mori de singurătate, tinerii sunt expulzați din țară. Acum își bat joc și de copii. Este amoral să cheltui milioane de lei pe chefuri și să distrugi sănătatea copiilor. Atât timp cât vom admite acesta, vom fi distruși. Doar împreună putem schimba lucrurile ”, a declarat Chiril Moțpan, secretar general PPDA.

În același timp, PPDA susține că în acest an din bugetul de stat se vor aloca 810 milioane de lei doar pentru acoperirea garanțiilor de stat oferite în urma jafului din sistemul bancar. În aceste condiții, PPDA a solicitat: „anularea Legii privind recuperarea de la populația Republicii Moldova a miliardelor furate de Plahotniuc si complicii săi, conectarea reală a serviciilor speciale ale țărilor civilizate la ancheta „jafului secolului” și recuperarea banilor furați”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării