Platforma DA cere modificări: Moldovenii trebuie să poată vota 2 zile
18 noiembrie, 17:40
357
0
Platforma DA cere modificări: Moldovenii trebuie să poată vota 2 zile
18 noiembrie, 17:40
357
0

Codul electoral trebuie modificat astfel încât moldovenii să poată vota timp de două zile, sâmbătă și duminică. Asta propun deputații Platformei DA, care au elaborat o inițiativă legislativă în acest sens.

Foto: știri.md

În cadrul unei conferințe de presă, parlamentarul Dinu Plîngău a declarat că în cazul în care anul viitor vor avea alegeri parlamentare anticipate, aceste modificări vor reduce riscul de infectare cu noul coronavirus, transmite Știri.md cu referire la publika.md

"Votul timp de două zile cu siguranță va crește și numărul cetățenilor noștri care își vor exercita acest drept. Cinci mii de buletine de vot pentru o secție de votare au fost insuficiente. Noi propunem ca numărul de cinci mii de buletine să fie majorat până la 10 mii"

Deputatul a anunțat că va propune ca proiectul de lege să fie introdus pe ordinea de zi a ședinței de joi a Parlamentului. 

În ziua alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, la mai multe secţii de votare din ţară s-au format cozi, iar peste hotare câteva birouri electorale au rămas fără buletine de vot.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter