main logo
2088

Platforma DA: ASP este împovărată cu credite de sute de milioane de lei

Agenția Servicii Publice ( ASP) este împovărată cu credite de sute de milioane lei de la diferite bănci și acum este vârful perioadei scadente.

Platforma DA: ASP este împovărată cu credite de sute de milioane de leiFoto: știri.md

Declarația a fost făcută de deputatul Alexandr Slusari, transmite Știri.md.

"După demersul Platformei DA privind majorarea bruscă a costurilor mai multor servicii ale Agenției Servicii Publice am primit zeci de apeluri cu informație interesantă.

Am fost informat că ASP este împovărată cu credite de sute de milioane lei de la diferite bănci și că acum este vârful perioadei scadente. Că pe interiorul Agenției nu toți au fost de acord cu organizarea ASP, politica financiară și creșterea vertiginoasă a tarifelor.

Am hotărât să pornesc o anchetă parlamentară asupra acestui subiect, înrucât majorarea recentă bate puternic la buzunarele cetățenilor și agenților economici", menționează Slusari.

Astfel, alesul poporului a solicitat de la Guvern și ASP informația minuțioasă privind creditele acordate ASP, oportunitatea creditării, băncile de creditare, destinația creditelor, perioada scadentă, existența gajului, rolul Guvernului sub aspectul autorizării deciziei de creditare și a existenței garanției de stat în cazul de nerambursare a împrumuturilor.

"el mai important lucru, pe care vor să-l înțeleagă cetățenii, este dacă există legătură cauzală între creditele ASP și scumpirea substanțială a tarifelor. Dincolo de demersuri oficiale, aștept orice informație veridică referitoare la această problemă importantă și sensibilă", a subliniat Slusari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării