main logo
679

Platforma DA: Acoliții lui Țuțu au încercat să perturbe întâlnirea de la Băcioi

Andrei Năstase, copreședintele Blocului electoral ACUM, continuă întâlnirile cu locuitorii satelor și orașelor din republică.

DA: Acoliții lui Țuțu au încercat să perturbe întâlnirea de la Băcioi

Platforma DA a venit cu un comunicat în care scrie că la Băcioi câțiva indivizi au încercat să perturbe întâlnirea cu alegătorii:

„Din păcate, provocările puse la cale de oponenții politici ai Blocului electoral ACUM continuă. După cele de la Durlești, alte provocări și mai impertinente, au continuat la întâlnirea lui Andrei Năstase, candidatul Blocului pe circumscripția nr.33, în comuna Băcioi. Acolo au fost prezenți circa 30 de inși în mare parte în stare de ebrietate sau chiar drogați, care au încercat să perturbe întâlnirea. De acestă dată ei au ales tactica infiltrării în mulțime cu vociferări și amenințări nedisimulate, incitând și intimidând oamenii veniți la întâlnire cu primarul ales al Chișinăului, care le reprezintă interesele. 

Acoliții lui Constantin Țuțu și-au manifestat agresiunea până acolo, încât au fost pe punctul de a provoca un adevărat război, fiind pregătiți să lovească, să bată, să transforme întâlnirea într-un act de violență reprobabilă. 

Prezentă la întâlnirea de la Băcioi pentru a-și susține fostul elev, doamna profesoară Vera Mustea a mărturisit că a fost efectiv șocată de ceea ce a văzut. „M-am frământat toată noaptea, nu puteam să înțeleg cum e posibilă o asemenea neobrăzare în țara noastră, m-au dezamăgit specimenele trimise să destabilizeze întâlnirea. 

Aceștia nu sunt cetățeni conștienți, sunt total derutați și manipulați. Dar, știți ceva? M-a bucurat enorm reacția elevului meu, Andrei Năstase și sunt mândră să spun asta. El a știut să se manifeste cu demnitate și să țină piept provocărilor, inclusiv celui care s-a repezit la el. Și eu cred că s-a văzut slăbiciunea unei puteri care se teme de oameni, se teme strașnic că Blocul ACUM e pe cale de a câștiga alegerile”- a spus Vera Mustea. Andrei Năstase a comentat cele întâmplate astfel: „În toate țările există mafie, dar în lumea civilizată ea stă la pușcărie, nu în Parlament!”

Deși provocatorii au fost mai agresivi ca altă dată, oamenii veniți la întâlnire cu Andrei Năstase au scandat „Țuțu la pușcărie!”, „Jos hoții!”, „Învingem ACUM!”, manifestându-și totala solidaritate cu Blocul electoral ACUM și cu Andrei Năstase, candidatul lor pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Toate aceste evenimente au fost documentate de observatori internaționali", se arată în comunicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării