main logo
366

Planul de acțiuni pentru o guvernare deschisă 2019-2020, aprobat

Accesul cetățenilor la informația privind activitatea Guvernului va spori, iar serviciile publice vor fi modernizate în continuare.

Planul de acțiuni pentru o guvernare deschisă 2019-2020, aprobatPlanul de acțiuni pentru o guvernare deschisă 2019-2020, aprobat

Planul de acțiuni pentru o guvernare deschisă 2019-2020 a fost aprobat astăzi de Executiv, în scopul asigurării unei guvernări transparente, responsabile și eficiente, transmite Știri.md.

Documentul va îmbunătăți dialogul autorităților cu societatea civilă și va dezvolta capacitățile funcționarilor publici privind guvernarea deschisă. Totodată, planul include acțiuni ce țin de asigurarea transparenţei achiziţiilor publice, publicarea datelor deschise în timp util şi promovarea utilizării acestora de societatea civilă.

În acest sens, urmează a fi dezvoltate mecanismele de participare electronică la procesul decizional, cu plasarea în mediul online a informației de interes pentru societatea civilă. În același timp, vor fi organizate acțiuni de informare a cetățenilor și a reprezentanților mediului de afaceri privind utilizarea serviciilor publice electronice. Pentru a implica în procesul decizional și cetățenii Republicii Moldova plecați peste hotare, vor fi implementate programele „Grupurile de Excelență ale Diasporei” și „Guvernul mai aproape de tine”.

De asemenea, va continua modernizarea serviciilor publice – acestea vor fi centrate pe cetățean și vor deveni mai eficiente. Conform planului, urmează a fi modernizate 3 tipuri de servicii publice: eliberarea permisului de conducere, acordarea ajutorului de șomaj, determinarea dizabilității și capacității de muncă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării