main logo
3144

Plahotniuc și Șor aveau intrări speciale fără control la Aeroport. Reacția Avia Invest

În legătură cu informațiile apărute în spațiul public vizavi de intrări separate la Aeroportulul Internațional Chișinău, administrația aerogării, Avia Invest vine cu precizări.

Plahotniuc și Șor aveau intrări fără control. Reacția Avia Invest

"Pentru toții pasagerii, fără excepție, care zboară prin Aeroportul Chișinău există doar trecerile, asigurate de controlul actelor de identitate și cel vamal, cu respectarea tuturor normelor legale și de securitate, privind traversarea frontierei de stat. 

Prin urmare, oricare alte treceri “speciale” nu au existat vreodată și nu vor exista. Ținând cont de riscurile ce țin de securitatea aeroportuară, rugăm mult funcționarii publici, politicienii și alți reprezentanți ai instituțiilor de stat să se abțină de la astfel de declarații nefondate și lipsite de dovezi. 

Avia Invest dă asigurări tuturor pasagerilor că activitatea aeroportului se desfășoară în conformitate cu toate normele de securitate naționale și internaționale, cu respectarea legislației în vigoare și exclude ferm orice posibilitate de trecere prin aeroport a pasagerilor prin alte zone de control decât cele existente", se arată în comunicatul oficial.

Știri.md amintește că Președintele Igor Dodon susține că la Aeroportul Internațional Chișinău sunt mai multe ieșiri „exclusive” pentru Șor și Plahotniuc, atunci când cei doi plecau din țară.

„Eu niciodată nu am mers cu mașina, iar eu sunt președinte, prin intrarea separată să intru până la treptele avionului. În aeroport sunt două intrări separate, unde intra Șor și Plahotniuc. Ei treceau fără control de bagaje, acte, nimic. Ei treceau cu mașinile și direct la avion. Am informații că ei aveau câte 2-3 identități, pașapoarte pe diferite nume, făcute la Registru”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării