8 dec, 2017 18:30
648
1
Plahotniuc: Rusia hărţuieşte oficialii moldoveni prin dosare fabricate
8 dec, 2017 18:30
648
1

„Comportamentul Rusiei faţă de oficialii moldoveni și față de mine este un act explicit de şantaj şi hărţuire politică, dar care nu va afecta angajamentul nostru privind dezvoltarea democratică și europeană a Moldovei”.

Plahotniuc: Rusia hărţuieşte oficialii moldoveni prin dosare fabricate

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru o agenţie de presă internaţională, comunică MOLDPRES.

Preşedintele democraţilor a specificat că „serviciile de securitate ruse acuză pe nedrept oficialii de la Chişinău de ură etnică, politică și ideologică, furt și aproape orice le trece prin cap”, iar „inițierea acestor dosare fabricate a coincis și cu avansările în ancheta privind spălarea celor 22 de miliarde de dolari din Rusia prin intermediul băncilor moldoveneşti”.

”Au văzut că încercările de până acum nu au avut succes și merg deja cu abuzuri grave", a opinat Plahotniuc pentru agenția Reuters.

El a specificat că se aşteaptă ca represiunile din partea Moscovei să crească după votarea în Parlamentul Republicii Moldova a proiectului de lege care interzise propaganda străină şi a dat asigurări că autorităţile de la Chişinău nu se vor lăsa intimidate şi vor continua să implementeze reforme pentru consolidarea democrației R. Moldova.

Anterior, Partidul Democrat din Moldova a solicitat Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova să întreprindă măsurile necesare pentru a condamna acțiunile de hărțuire politică venite din partea Federației Ruse asupra oficialilor de la Chișinău.

Reacția democraţilor vine după ce un site rusesc a publicat recent un articol în care se menționează că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi cercetat penal în Rusia pentru săvârșirea mai multor crime pe motive de ură etnică, rasială, politică și ideologică.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter