main logo
779

Plahotniuc: Polițiștii fac abuzuri asupra șoferilor care circulă corect. Cerere către MAI

Polițiștii fac abuzuri asupra șoferilor care circulă corect. Astfel de cazuri au fost semnalate chiar de cetăţeni, iar conducerea MAI urmează să verifice cine se face vinovat.

Plahotniuc: Polițiștii fac abuzuri asupra șoferilor care circulă corect

Declaraţiile au fost făcute de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, după şedinţa săptămânală a Partidului Democrat din Moldova.

"Ne sunt semnalate cazuri în care polițiștii fac abuzuri asupra șoferilor. A fost o perioadă când aceste abuzuri s-au redus, dar se pare că asta nu a durat prea mult. Am cerut astăzi conducerii Ministerului de Interne să verifice de ce au reapărut aceste abuzuri, cine se face vinovat de implementarea defectuoasă a ordinului respectiv și am solicitat să examineze necesitatea sancționării persoanelor responsabile", a menţionat Vlad Plahotniuc, citează publika.md.

Potrivit liderului PDM, polițiștii folosesc ca pretext acțiuni tematice, pentru ca să justifice stoparea automobilelor. 

„Am cerut Ministerului să asigure o mai mare transparență și claritate a companiilor naționale și a acțiunilor tematice, pe care le organizează în trafic, la indicația șefului Inspectoratului Național de Patrulare și să comunice de fiecare dată pe pagina web a instituției următoarele detalii: tematica, zona și perioada desfășurării acțiunii, astfel încât să primeze caracterul de prevenire a încălcărilor, nu acela de a pândi șoferii sau a le pune capcane", a conchis Vlad Plahotniuc.

Preşedintele PDM a subliniat că situaţia din acest domeniu va fi monitorizată până când lucrurile se vor clarifica definitiv: „Polițiștii trebuie să patruleze spațiile publice cu risc sporit de criminalitate, astfel ca scopul final să fie protejarea cetățenilor și creșterea siguranței lor, nu exercitarea de abuzuri asupra oamenilor. Le recomandăm şoferilor să nu încalce regulile de circulaţie".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării