main logo
736

Plăcuțele de înmatriculare neutre au împărțit deputații în două tabere

Proiectul de lege care prevede introducerea plăcuțelor de înmatriculare neutre pentru mașinile moldovenilor din stânga Nistrului a fost votat în prima lectură de Parlament.

Plăcuțele de înmatriculare neutre au împărțit deputații în două tabereCe spun deputații despre plăcuțele de înmatriculare neutre

Asta după ce unii deputați au insistat că acest pas al autorităților de la Chișinău reprezintă o cedare, iar alții i-au contrazis, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

„Cred că asta e o cedare unilaterală”, s-a arătat convins deputatul PL Ion Casian, întrebându-se ce primește Chișinăul în schimb.

L-a contrazis comunistul Vladimir Voronin, care a declarat că inițiativa este salutabilă. „Asta nu e niciun fel de cedare. Toți cetățenii care locuiesc în Transnistria sunt cetățenii RM. Asta o să ducă la consolidarea acestor două maluri ale Nistrului”, a spus Voronin.

Liberalul Valerian Bejan a insistat și a menționat că, astfel, „noi deschidem larg ușa pentru o gaură de evaziune fiscală”. 

Raportorul Ștefan Creangă i-a spus însă că „legea interzice acea gaură”. 

„Șoferul, dacă nu este domiciliat pe teritoriul transnistrean, nu poate circula cu acel automobil”, a adăugat acesta. „Și e o problemă să-și facă reședință?”, a continuat Bejan. 

„Părerea mea personală e să integrăm țara, chiar dacă sunt anumite costuri”, a explicat raportorul.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală de către Parlament.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării