main logo
634

PL îndeamnă blocul ACUM să desființeze CSP și să anuleze concursul

Partidul Liberal condamnă "mascarada" Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) cu anunţarea concursului pentru funcţia de procuror general şi îndeamnă blocul ACUM să desfiinţeze această instituţie.

PL îndeamnă blocul ACUM să desființeze CSP și să anuleze concursulFoto: pl.md

Potrivit Infotag, într-o declaraţie a PL se menţionează că, "după ce acum două săptămâni CSP a refuzat să desemneze un interimar la Procuratura Generală, iar şedinţa nici nu a avut loc din lipsă de cvorum, astăzi, subit, toţi sunt sănătoşi tun şi plini de hărnicie, în plină lună a concediilor", transmite Știri.md.

"Anunţarea concursului pentru procuror general la 10 septembrie, ştiind că Parlamentul urmează să modifice legea funcţionării procuraturii, trezeşte multe semne de întrebare. 

612 procurori din 637 au semnat pentru regimul Plahotniuc. Din ei veţi alege câştigătorul concursului?! La mijloc de iulie, Legea cu privire la procuratură a fost modificată numai în partea care îi convenea lui Dodon, ca să-şi pună interimarul care să-i asigure liniştea şi protecţia. 

Termenul de 5 ani lucraţi în procuratură însă a rămas acolo, în lege. Prin urmare, nimeni din afara sistemului nici nu va putea participa la concurs, însă legea trebuie neapărat modificată. 

Aşadar, şi acest concurs este compromis din start. Acesta va fi încă un bal mascat al sistemului putred din RM, expus de data aceasta de CSP, cu complicitatea, din nou, a lui Dodon şi a PSRM", consideră liberalii.

În opinia PL, "dacă ACUM nu-i va bloca pe Dodon şi PSRM în toată această mârşăvie, inclusiv prin ruperea coaliţiei, înseamnă că este complice şi acceptă tacit aranjamentul, chiar dacă public vor aduce critici după ce se va desemna câştigătorul, la fel ca şi anterior".

Liberalii sunt convinşi că CSP trebuie desfiinţat, la fel ca toate structurile de forţă, şi construit de la zero, iar pentru aceasta Parlamentul trebuie să se întrunească de urgenţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării