main logo
478

PL: Guvernul Leancă trebuie tras la răspundere pentru frauda bancară

Raportul comisiei de anchetă pentru elucidarea devalizării sistemului bancar din Republica Moldova reprezintă o confirmare în plus a probelor prezentate anterior de preşedintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă.

PL: Guvernul Leancă trebuie tras la răspundere pentru frauda bancarăFoto: știri.md

Potrivit PL, Dorin Chirtoacă a prezentat prin probe că atât Maia Sandu (liderul PAS, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Leancă - "I."), cât şi Igor Grosu (vicepreşedintele PAS - "I."), precum şi alţi actuali exponenţi ai puterii au votat pentru deciziile care au permis privatizarea Băncii de Economii (BEM), în condiţiile în care Parl amentul a cerut Guvernului viceversa, şi anume să consolideze BEM, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta se arată într-o reacţie a liberalilor la raportul comisiei, prezentat joi în Parlament, potrivit căreia anume deciziile Guvernului condus de Iurie Leancă în 2013 au dus la privatizarea BEM, iar apoi la furtul miliardului şi la punerea poverii de întoarce a banilor pe umerii cetăţenilor RM.

"Vinovăţia lui Leancă înseamnă direct şi vinovăţia celor vizaţi în acest raport, atât cei care se află acum la PAS, cât şi cei de la PDM. De aceea este absolut necesară tragerea imediată la răspundere a întregului Guvern Leancă, precum şi a membrilor Comisiei de privatizare, care au decis privatizarea BEM, unde este şi Vladimir Grosu şi Igor Grosu", consideră PL.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării