172
0
PL condamnă numirea lui Țurcan în funcția de președinte al CC
172
0

Partidul Liberal susține că „Curtea Constituțională a ajuns pe mâinile lui Dodon”, după ce Vladimir Țurcan a fost ales președintele CC.

Foto: adevarul.ro

„Românofobul și statalistul Vladimir Țurcan a fost ales președintele CC, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

El este cel care, în 1989, a propus ca în Legea privind funcționarea limbilor de stat să fie introdusă sintagma ”limbă moldovenească”, pentru că așa a considerat el că e corect din punct de vedere politic și diplomatic”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a PL.

PL îl acuză pe Țurcan că „este cel care la 7 aprilie îi „sfătuia” pe tineri unde să pună drapele UE și al României, după care a condus o comisie de anchetă care a mușamalizat crimele de la 7 aprilie ale regimului Voronin.”

„Este descalificant și degradant, că instituția ce garantează supremația Constituției să fie condusă de un fost comunist și deputat socialist, apropiat cercurilor rusești și care a deținut nenumărate funcții de conducere pe vremea URSS”, susțin liberalii.

Totodată, PL declară că „blocul ACUM s-a compromis total în fața cetățenilor atunci când au promis restabilirea încrederii în CC și depolitizarea acesteia”.

Amintim că, judecătorii Curţii Constituţionale l-au ales astăzi în calitate de preşedinte al Curţii pe judecătorul Vladimir Ţurcan, iar judecătoarea Liuba Şova a fost aleasă în calitate de judecător care va exercita funcţiile preşedintelui în absenţa lui Țurcan.

Citește și
article image
Dodon a discutat cu Ambasadorul Turciei despre Arena...
0
14
article image
Partidul ŞOR a oferit o reacţie după reţinerile lui Tauber...
0
69
article image
Năstase își motivează decizia de a instala crucifixul în...
1
87
article image
Candu: Dosarele din Rusia pe numele lui Plahotniuc sunt...
0
87