main logo
1092

PL cere demisia șefului statului: Dodon l-a trimis pe Harunjen la spital

Partidul Liberal condamnă farsa organizată de Dodon și Harunjen cu privire la îmbolnăvirea și internarea subită a acestuia.

PL cere demisia șefului statului: Dodon l-a trimis pe Harunjen la spital

Mai mult decât atât, liberalii consideră că la mijloc ar fi o înțelegere între procurorul general și președintele țării, transmite Știri.md

"Este un truc vechi, nomenclaturist, specific elementelor putrede din sistemele totalitare. Este evident că Dodon, în pixul căruia stă demiterea procurorului general, pentru a nu avea presiune din partea ACUM, l-a trimis în spital pe Harunjen", susțin cei din PL. 

Astfel, liberalii solicită Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale să desfășoare o anchetă și să constate caracterul fictiv al concediului de boală.

"Adevăratul motiv este unul politic și constă în înțelegerea lui Dodon cu Harunjen de a prelua schemele și influențele lui Plahotniuc din sistem.

Astfel, reforma anunțată în justiție a ajuns în blocaj, la fel ca în 2015, când PL, a cerut un procuror european, iar PLDM și PD s-au opus în bloc, din aceleași motive ca și Dodon astăzi", se arată într-un comunicat. 

De asemenea, Partidul Liberal cere demisia președintelui Igor Dodon pentru implicarea Președinției în asemenea farse ieftine. 

"Considerăm că Dodon, pe lângă celelalte încălcări comise de-a lungul anilor, trebuie cercetat și pentru comiterea infracțiunii de obstrucționare a justiției, conform art. 303 alin 2) și alin. 3), din Codul Penal", au menționat liberalii. 

Știri.md amintește că Eduard Harunjen a fost internat în spitalul Cancelariei de Stat.

Totodată, Dodon anunță că Parlamentul va iniția procedura de demitere a lui Harunjen

Astfel, Legislativul se va convoca mâine în ședință pentru a iniția procedura de demisie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării