main logo
1252

PL cere anunțarea în căutare internațională a lui Plahotniuc și Șor

PL cere mandate de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, precum și anunțarea lor în urmărire internațională.

PL cere anunțarea în căutare internațională a lui Plahotniuc și ȘorFoto: stiri.md

Despre aceasta menționează PL, într-un comunicat emis presei, transmite Știri.md.

"Cerem emiterea neîntârziată a mandatelor de arest pe numele principalilor beneficiari ai furtului miliardului - V. Plahotniuc și I.Șor, precum și anunțarea lor în căutare internațională. În ceea ce îl privește pe V. Filat, considerăm acesta trebuie  aibă parte de un proces transparent, implicarea sa în fraudă fiind însă evidentă, la fel  și a celorlalți doi, menționați mai sus, toți trei fiind necesar primească o pedeapsa la fel de dură", se arată în comunicat.

Totodată, PL cere prezentarea sumelor, cu nume și prenume a tuturor beneficiarilor furtului miliardului.

"Să se prezinte informații de la primul credit neperformant din anii '90, până la ultimul, cu punerea în aplicare a prevederilor legale corespunzătoare în privința lor. Orice încercare de protejare a unor persoane implicate precum: Alexei Greceanîi, Viorel Melnic (persoane apropiate lui Igor Dodon), Victor Țopa și Viorel Țopa (persoane apropiate lui Andrei Năstase) s.a., va fi considerată drept complicitate la furtul miliardului.

Cerem identificarea și tragerea la răspundere a reprezentanților procuraturii, CNA, BNM etc, care au avut informații pertinente cu privire la furtul miliardului, au avut acces la aceste rapoarte Kroll, dar care au ascuns informația și au sabotat investigarea fraudei", mai scrie în comunicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării