main logo
769

Pincevschi va depune astăzi mărturii în dosarul Chirtoacă

Omul de afaceri, Alexandr Pincevschi, va depune astăzi mărturii în dosarul „părcărilor cu plată” în care este acuzat fostul primar general, Dorin Chirtoacă.

Pincevschi va depune astăzi mărturii în dosarul Chirtoacă

Dacă Pincevschi își va menține declarațiile făcute la etapa de urmărire penală, atunci el va reconfirma că toate înțelegerile cu municipalitatea au fost făcute prin intermediul lui Igor Gamrețchi fostul șef al direcției transport. Tot cu Gamrețchi a convenit și cedarea celor 26% din acțiunile companiei, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Vom aminti că la 29 septembrie 2015, în ziua când compania austriacă „EME Parkleitsystem GmbH” era desemnată câștigătoare a licitiației privind implementarea proiectului parcărilor cu plată în Chișinău, Igor Gamrețki, șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație (DGTPCC), era deja de patru zile acționar cu 26% la firma respectivă. Schema de trucare a lictiației, însă, a fost aplicată cu mult mai devreme de Gamrețki și de omul de afaceri milionar, Alexandru Pincevschi, beneficiarul din umbră al „EME Parkleitsystem GmbH”.

Pentru ca să-și asume „rezolvarea problemei în întregime”, inclusiv să-l convingă pe primarul general Dorin Chirtoacă, care este fostul său coleg de clasă, Igor Gamrețki i-a cerut omului de afaceri un comision unic de 2 milioane de euro sau 26% din capitalul social al firmei care avea să semneze contractul cu Primăria. Afaceristul milionar și partenerii săi din Ungaria au acceptat cea de-a doua opțiune, care imediat a și fost pusă în practică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării