main logo
2722

PG: 3 persoane au fost reținute în urma descinderilor de la BNM

Procuratura Generală (PG) vine cu precizări după ce, pe parcursul zilei de astăzi, au fost desfășurate o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

PG: 3 persoane au fost reținute în urma descinderilor de la BNMFoto: IPN

Într-un comunicat remis presei, se menționează că 3 persoane au fost reținute preventiv, printre care: un actual și un fost viceguvernator, precum și un șef de direcție de la BNM, transmite Știri.md.

Aceștia sunt bănuți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

Tot în cadrul acestei cauze penale, astăzi, procurorii i-au înaintat învinuirea și fostului Guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, în privința căruia urmează a fi soluționată chestiunea privind aplicarea măsurii preventive.

"Măsurile întreprinse astăzi au fost condiționate de rezultatele obținute în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, analiza unui spectru larg de documentație financiară și juridică, pentru viitor fiind preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară", menționează Procuratura Generală.

Menționăm că cele 3 persoane reținute sunt viceguvernatorul BNM, Aureliu Cincilei, ex-viceguvernatorul Emma Tăbârță, precum și Ion Ropot, șef de direcție de la BNM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării