main logo
14937

Petrenco: Filat și Platon ar putea fi uciși de Plahotniuc

Principalii martori din dosarul furtului miliardului, Vlad Filat și Veaceslav Platon, ar putea fi lichidați la comanda lui Vlad Plahotniuc. Cel puțin așa a scris pe Facebook fostul deputat comunist Grigore Petrenco.

Petrenco: Filat și Platon ar putea fi uciși de Plahotniuc

Ex-parlamentarul susține că ambii deținuți riscă să fie omorâți chiar de membrii Detaşamentului cu Destinaţie Specială Pantera al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, care staționează permanent la Penitenciarul nr. 13, unde sunt deținuți cei doi, transmite Știri.md.

Totodată, Petrenco notează că în rândurile Detaşamentului cu Destinaţie Specială Pantera și ale Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială Fulger în continuare sunt oameni loiali fostului lider PDM, veniți din clubul K1 a lui Dorin Damir și agenției de pază a lui Vlad Plahotniuc, Argus.

Fostul deputat comunist i-a îndemnat pe ministrul de Interne, Andrei Năstase, și pe ministrul Justiției, Olesea Stamate, să reformeze urgent cele două trupe speciale, angajații care anterior au intervenit în forță asupra protestatarilor cu gaze lacrimogene, ar fi bătut minori în Penitenciarul nr. 13 și ar fi aplicat forța contra oponenților politici ai PDM-ului.

Reprezentanții de la Pantera și Fulger, dar și miniștrii Năstase și Stamate nu au comentat, deocamdată, declarațiile lui Petrenco.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării