main logo
705

Petrenco, despre decizia CEC privind PSRM: Nu este doar ilegală, ci şi regizată

Preşedintele partidului "Casa noastră - Moldova", care a primit statutul de refugiat politic în Germania, Grigorii Petrenco, consideră că "decizia CEC de a emite avertisment Partidului Socialiştilor în legătură cu utilizarea resurselor administrative nu este doar ilegală, ci şi regizată".

Petrenco, despre decizia CEC privind PSRM: Ilegală şi regizată

Potrivit agenţiei Infotag, el a menţionat pe reţelele sociale că „utilizarea resurselor administrative în campania electorală se pedepseşte cu o amendă de la 3.000 la 5.000 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 3 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a face anumite activităţi pe un termen de la 2 la 5 ani".

Potrivit politicianului, preşedintele CEC sau adjunctul său au dreptul să constate infracţiunile şi să întocmească procese-verbale, iar acestea sunt transmise spre examinare în instanţa de judecată, transmite Știri.md.

„Acest lucru nu a fost făcut. Nimeni nu s-a adresat la procuratură. CEC nu a întocmit niciun fel de procese-verbale şi s-a limitat doar să emită avertisment pentru PSRM şi Igor Dodon, lucru care nu este prevăzut pentru asemenea cazuri. Toată lumea este mulţumită: socialiştii se declară victime ale regimului, partidele marionete al lui Şor şi Chirtoacă s-au descurcat cu misiunea de Carabas Barabas, artiştii de la CEC (circ) în persoana Alinei Russu şi a lui Iurie Ciocan continuă să-şi facă trucurile. Iar Plahotniuc se distrează în aşteptarea alegerilor pe care le va câştiga", a concluzionat politicianul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării