252
0
Petrenco: Cetăţenii au dreptul să ştie angajamentele față FMI
252
0

Cetăţenii Moldovei aşteptau schimbări cardinale din de la noua guvernare, dar s-au ales cu o succesiune în toate, inclusiv relaţiile cu FMI, consideră preşedintele Partidului Stânga Europeană din Moldova, Grigorii Petrenco.

Potrivit agenţiei Infotag, el a scris joi pe facebook că "declaraţiile lui Igor Dodon precum că nu va permite majorarea tarifelor, adresarea lui Andrei Năstase către procuratură privind majorarea tarifelor de către ANRE sau promisiunea de a nu plăti garanţiile oferite de Guvern Băncii Naţionale pentru miliardul furat - toate acestea sunt minciuni", transmite Știri.md.

"Dar mulţi cetăţeni continuă să creadă în această retorică falsă", şi-a exprimat regretul politicianul care a fugit din Moldova în Germania.

În opinia sa, "poţi să te numeşti socialist sau democrat, însă când ai o agendă comună cu FMI, cu nimic nu te deosebeşti unul de celălalt".

Petrenco consideră că următorul Memorandum cu FMI ar trebui să treacă prin dezbatere şi ratificare în Parlament.

"Cetăţenii au dreptul să ştie ce angajamente îşi asumă autorităţile pentru următorii trei ani. Iar partidele de guvernământ trebuie să-şi asume responsabilitatea politică pentru ratificarea sa", a spus Petrenco.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter