main logo
1747

Petkov: Nu este prima dată când Sîrbu e bătut peste față

Jurnalistul Alexandr Petkov, care a fost deputat şi coleg cu Sergiu Sîrbu în fracţiunea Partidului Comuniştilor, susţine că nu este pentru prima dată când actualul deputat din partea PDM „a fost bătut peste faţă".

Petkov: Nu este prima dată când Sîrbu e bătut peste față

Jurnalistul Alexandr Petkov, care a fost deputat şi coleg cu Sergiu Sîrbu în fracţiunea Partidului Comuniştilor, susţine că nu este pentru prima dată când actualul deputat din partea PDM „a fost bătut peste faţă".

Potrivit agenţiei Infotag, comentând incidentul care s-a produs în ajun, el a amintit că, în martie 2012, Sîrbu (pe atunci deputat din partea PCRM - "I.") "o însoţea pe deputata Inna Şupac la Palatul Republicii, la şedinţa Parlamentului", transmite Știri.md.

„În prezenţa poliţiei, Şupac a fost atacată de mulţime pe treptele parlamentului. Apropo, Sîrbu atunci a fost lovit peste faţă (ciudat că nu şi-a pierdut conştiinţa). Iar poliţia nu a făcut nimic, chiar dacă pe treptele clădirii era un grup mare de atacatori (până la 500 de persoane)", a spus Petcov.

Jurnalistul a amintit încă un caz cu implicarea deputatei Inna Şupac.

„În noiembrie 2009, în apropiere de parlament, ea a fost bătută de mai multe fete. Şi atunci poliţia nu a văzut în aceasta elementele de crimă. Din câte ştiu, legislaţia penală în acest domeniu nu s-a schimbat de atunci. Înseamnă că fizionomia unui deputat s-a scumpit?", se întreabă Petkov.

Activistul civic ce a primit azil în Germania, Grigorii Petrenco, susţine că "palma dată de activistul Pavel Grigorciuc deputatului Sergiu Sîrbu posibil că este „o măsură neproporţională".

El a scris pe reţelele sociale că, "raportând incidentul la crimele regimului, această pălmuire este o măsură prea mică pentru toţi slugoii din PDM".

Potrivit lui, avocatul Eduard Rudenco (care era împreună cu Grigorciuc) va fi acuzat de încălcarea articolul 287 al Codului penal al RM "Huliganism comis de două sau mai multe persoane".

Petrenco se întreabă "de ce până acum nu au fost făcute publice imaginile video există din cafenea, unde sunt camere de luat vederi?".

Ex-deputatul i-a recomandat lui Sîrbu "să nu joace un spectacol ieftin".

„Arată ţării întregi că ţi-a mai rămas un dram de demnitate. Ia cererea de la poliţie! Nu aduce totul la absurd! O palmă din partea unui fost tovarăş de partid este un motiv de gândire", a spus activistul civic care a primit statut de refugiat politic în Germania.

Anterior Alexandr Petcov, Grigorii Petrenco, Pavel Grigorciuc şi Sergiu Sîrbu se cunoşteau bine, activând în comun în cadrul Partidului Comuniştilor în perioada când acesta era la guvernare. Ulterior, Sîrbu a fost unul dintre primii deputaţi care au părăsit PCRM şi au trecut de partea PDM. Ceilalţi au fost excluşi din PCRM în primăvara anului 2014. 

Pavel Grigorciuc este unul dintre membrii "grupului Petrenco", judecaţi pentru acuzaţia că au organizat dezordini în masă în faţa clădirii Procuraturii Generale în septembrie 2015. El a fost condamnat de prima instanţă la patru ani de închisoare, cu suspendare, şi, de asemenea, are interdicţie de a participa la acţiuni în masă şi la proteste. 

Curtea de Apel examinează acest dosar de aproximativ doi ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării