main logo
792

Petic, despre al doilea dosar pornit pe numele său: Minciuni

Fostul polițist de frontieră, condamnat deja pentru viol, a fost adus astăzi în fața instanței pentru un nou dosar, unde este acuzat de huliganism agravat, fapte ce s-ar fi produs acum aproape 15 ani.

Petic, despre al doilea dosar pornit pe numele său: MinciuniCe spune Petic despre cel de-al doilea dosar pornit pe numele lui

Petic se declară nevinovat și susține că faptele care i se incriminează sunt minciuni, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Sunt niște minciuni, dacă era drept măcar un procent din ceea ce mi se incriminează, eu nu creșteam în carieră și nu ajungeam să fiu și profesor la Colegiul Polițiștilor de Frontieră predând anume obiectul legat de aplicarea armelor, pentru că ăsta a fost disciplina mea de bază”, a declarat Petic.

Acesta susține că lucrurile nu stau pe departe așa și că el are o sumedenie de întrebări față de de procurori, martori și partea vătămată.

Întrebat ce exact i se incriminează acesta a spus că este acuzat că a tras într-un cetățean, afirmând că potrivit dosarului ar fi tras cu o mitralieră, care nici nu se afla în dotarea poliției de frontieră, unde era atunci angajat.

Anterior, Petic a declarat pentru TV8 că, fapta ar fi avut loc în 2003, însă organul de anchetă ar fi adăugat un an pentru ca termenul infracțiunii să fie încă în vigoare. Dosarul a fost redeschis recent. 

Astfel, Petic este cercetat pentru Huliganism agravat, cu aplicarea unei arme, fapte pentru care codul penal prevede o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare. Dosarul este examinat de Judecătoria Cahul cu sediul în Taraclia. Săptămâna trecută, Gheorghe Petic a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, în penitenciar de tip semi-închis. 

Acesta a fost recunoscut vinovat de faptul că ar fi comis un viol. Fostul polițist de frontieră nu și-a recunoscut vina și a declarat, în repetate rânduri, că dosarul său este unul politic, având legătură cu faptul că el a deconspirat o schemă de contrabandă cu țigări de peste Prut. Din aceasta ar fi făcut parte și persoane cu funcții înalte din stat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării