main logo
506

Peter Michalko: Moldova trebuie să ia măsuri împotriva corupţiei

Autorităţile Republicii Moldova trebuie să ia măsuri imediate în privinţa luptei împotriva corupţiei şi împotriva spălării banilor murdari. Aceasta este o condiţie a regimului liberalizat de vize.

Peter Michalko: Moldova trebuie să ia măsuri împotriva corupţiei

Declaraţia a fost făcută de Excelenţa Sa Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, invitat al emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, transmite Știri.md.

 „Comisia Europeană a început cu doi ani în urmă un exerciţiu nou care ţine de monitorizarea, de evaluarea îndeplinirii condiţiilor de implementare al regimului liberalizat de vize de către ţări. În privinţa R. Moldova a fost constatată în ambele cazuri, în ambele rapoarte care au fost publicate până acum: anul acesta şi anul precedent, că este necesar să fie luate măsuri imediate în privinţa luptei împotriva corupţiei şi împotriva spălării banilor murdari. Este necesar ca autorităţile Republicii Moldova să respecte aceste criterii, pentru că este o condiţie pentru regimul liberalizat de vize”.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Peter Michalko, a menţionat că în prezent, o nouă iniţiativă pan-europeană, intitulată Lider, este implementată. 

În cadrul acestei iniţiative în mai multe ţări europene există grupuri de acţiuni locale care pun accentul pe nevoile oamenilor şi pe dezvoltarea locală: dezvoltarea mediului rural sau al oraşelor mai mici. 

Iniţiativa „reprezintă un partener pentru autorităţile locale sau regionale în promovarea acestor dezvoltări şi în implementarea proiectelor. De ce este asta important? Cred că este clar, mai ales în Republica Moldova, cu fenomenul de migrare că oamenii trebuie să îşi găsească condiţii potrivite pentru viaţa lor”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării