main logo
10179

Peste 56.000 de moldoveni au decis viitorul UE. Ce arată rezultatele exit-poll

Peste 56.700 de moldoveni cu cetățenie română s-au prezentat pe 9 iunie, la urnele de vot, pentru a decide cum va arăta viitorul Parlament European. Cel puțin asta arată datele Autorității Electorale Permanente de la București. Între timp, încep să apară primele rezultate ale exit-poll-urilor.

Peste 56.000 de moldoveni au decis viitorul UE. Rezultatele exit-poll

Alianța PSD-PNL a obținut 54% din voturile exprimate pentru alegerile europarlamentare, potrivit exit-poll-ului CURS-Avangarde realizat la comanda PSD-PNL. AUR a obținut 14%, Alianța Dreapta Unită - 11%, iar Uniunea Democrată Maghiară din România - 5%, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„În această seară, democraţia a triumfat. Le mulţumesc românilor că au ieşit la vot astăzi pe caniculă şi au dat legimitate candidaţilor. PSD a câştigat alegerile. Tot ce am obţinut astăzi reprezintă încrederea pe care ne-au dat-o românii, dar şi munca colegilor noştri. Votul dat astăzi confirmă că am guvernat bine într-o perioadă complicată. PSD a obţinut un scor mai bun decât în 2020. Vom avea mai mulţi primari în oraşe, comune şi mai mulţi consilieri judeţeni. Iar acest lucru se vede şi în scorul de la europarlamentare unde am obţinut 54%”, a afirmat prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, după închiderea secțiilor de votare.

Iar Ludovic Orban, liderulil Forţa Dreptei, a menționat că așteaptă rezultatele reale ale alegerilor, care ar putea arăta o altă imagine a lucrurilor.

„Toată campania nu a existat nicio dezbatere despre Parlament, despre poziția României și reprezentarea ei în Parlamentul European, despre ce trebuie să facă pentru reprezentarea României în Parlamentul European. Scorul de azi, au fost lucruri extrem de ciudate cu privire la exit-poll-ul dat publicității azi. Așteptăm rezultatele reale, sigur vor fi diferite. Am curajul să nu-și piardă speranța, să aibă încredere în democrație. Scorul de azi al PSD-PNL e scorul obținut de baronii roșii și galbeni, de satrapii și vătafi care conduc primăriile și care au făcut tot ce este posibil, folosind toate pârghiile, inclusiv cele ilegale pentru a maximiza scorul celor două partide politice”.

Citește și: Record de votanți în Moldova la europarlamentare: Diaspora românilor, cea mai activă

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării