main logo
1922

Persoanele din raportul Kroll care ajung cu Șor în Parlament

O parte semnificativă a fondurilor retrase de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank a fost „spălată" și însușită de unii candidați ai Partidului Șor, care ar intra în următorul Parlament.

Persoanele din raportul Kroll care ajung cu Șor în ParlamentPersoanele din raportul Kroll și viitorii deputați, pe lista lui Șor

Câțiva din acești bani, posibil că ar fi fost folosiți în campania electorală a partidului, scrie Newsmaker.md.

Declarațiile bancare ale ABLV Bank, care au fost transmise în redacția NM de avocatul lui Veaceslav Platon, Ion Crețu, arată că "miliardul" a fost scos din bancă prin intermediul companiei lui Șor, de vicepreședintele partidului Marina Tauber și membrii formațiunii Maria Albot și Veaceslav Lupov (Tauber și Albot intră în următorul Parlament), transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Ei au luat credit de la băncile din care a fost scos un miliard, iar apoi printr-un lanț de tranzacții au returnat fonduri în conturile lor, cheltuindu-i, posibil că și în campania electorală. Iată doar câteva exemple din circuitul banilor din miliardul furat. 

Partidul Șor ar intra în următorul legislativ cu 7 mandate. Ilan Șor și Marina Tauber au ieșit învingători în circumscripțiile pe care au candidat. Celelalte 5 persoane, Petru Jardan, Maria Albot, Denis Ulanov, Reghina Apostolova și Vadim Fotescu, vor trece în Legislativ de pe lista de partid. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării