main logo
794

Persoane publice din Moldova raportează profilurile lor false de Facebook

Mai mulți politicieni, jurnaliști, analiști au remarcat profiluri false de Facebook deschise în numele lor. Printre aceștia se numără politicienii Maria Ciobanu, Chiril Lucinschi, expertul Victor Ciobanu, jurnalista Natalia Morari și alții.

Persoane publice raportează profilurile lor false de Facebook

„Prieteni, asistăm la o nouă strategie, pe care o folosește armata trollilor, plătiți de guvernare (de cine altcineva, ma întreb și eu?). Și pentru că asta este stilul lor obișnuit - de a fura - mai nou ei fură identitățile persoanelor publice și scriu comentarii din numele lor. Exemplu - emisiunea Politica de azi seara, care a fost “comentată” de mai multe persoane publice - Vitalie Călugăreanu, Victor Ciobanu, Maria Ciobanu, Chiril Lucinschi, Marina Tauber, Alexei Tulbure, Alexandr Slusari, Nicolae Josan, Alexandru Cozer, Cornelia Cozonac (poate mi-a scăpat cineva), transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Ei folosesc aceleași nume și poze de profil ca și persoane reale. Vă rog mult să le raportați, de altfel devine aproape imposibil de urmărit LIVE-ul emisiunii. Cei din diaspora, pentru care online-ul rămâne unica sursă de informare, pot ușor fi derutați, pentru că mulți nu se bagă să verifice dacă e un profil fake sau nu. Mai nou m-am trezit și eu cu o asemenea pagină fake, pe care vă rog s-o raportați la fel. Haideți să nu le permitem să ne fure ultima ce ne-a rămas - libertatea de exprimare", a scris jurnalista Natalia Morari.

"Prieteni, am nevoie de suportul dvs.

Kknarii au creat mai multe conturi false: Alexei Tulbure, Maria Ciobanu, Chiril Lucinshi, Victor Ciobanu, Vitalie Calugareanu, Nicolae Josan, Alexandru Cozer și au distribuit de pe ele comentarii de rahat, ca de obicei. Noi nu le vedem. Rog să le identificați pe cele false și să le raportați", a scris și expertul politic Victor Ciobanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării